Wanneer is de beste tijd om een nieuwsbrief te verzenden?

Statistisch gezien, kunt u in de B2C-sector het beste vermijden om uw e-mails in het midden van de week of later op de middag te verzenden. Op deze momenten is de openratio 1,5 keer lager dan op maandag, vrijdag en in het weekend. Een tijdframe dat vaak in onderzoeken genoemd wordt is 's ochtends tussen 8-11 uur of in avond tussen 18-21 uur.

In de B2C-sector kunt u in het weekend het beste uw nieuwsbrief aan het begin van de middag sturen. Dit tijdstip heeft de beste open- en klikratio.

Uiteraard zijn deze cijfers slechts een algemene oriëntatie. Met het steeds toenemende gebruik van mobiel voor e-mailmarketing testen veel online marketeers nu ook verzendingen later op de avond. Klanten lezen namelijk graag hun e-mails in bed voor het slapengaan.

Doordat iedere doelgroep andere gewoontes en kenmerken heeft, is het belangrijk dat u zelf test welk tijdstip voor uw e-mails het beste werkt. Onze nieuwsbrief software biedt hiervoor de handige multivariabele testfunctie, waarmee u tot negen nieuwsbriefvarianten test. Zo komt u er snel achter wat wel en niet werkt. Bij Newsletter2Go ontvangt u tevens na elke verzonden e-mail automatisch realtime rapporten, waarin alle belangrijke statistieken vernoemd staan.