Hoe kan ik mijn eigen AVG verklaring aan een aanmeldformulier toevoegen?

Naast de double opt-in procedure en de voorbeeldbevestiging kunt u in het aanmeldformulier ook uw eigen verklaring en een link naar uw gegevensbeschermingsverklaring met een selectievakje integreren. Houd er echter rekening mee dat dit zonder bevestiging middels een double opt-in wettelijk niet voldoende is.

1. Als u het selectievakje wilt maken, moet u een nieuw kenmerk instellen. Maak hiervoor uw eigen kenmerk aan onder "Ontvangers", dan "Kenmerken" en tenslotten "Nieuw kenmerk" (bijvoorbeeld Gegevensbescherming).

Selecteer als type "Ja/Nee-veld" en laat de standaard waarde onaangevinkt, zodat de ontvanger daadwerkelijk moet toestemmen met het akkoord door zelf op het selectievakje te drukken.

2. Ga vervolgens terug naar de formuleirsectie en maak een nieuw formulier aan of open een bestaand formulier. In de tweede stap van het formulier kunt u het kenmerk toevoegen en opnieuw bewerken.

•     Onder "Label" kunt u de titel aanpassen, ongeacht de naam van het kenmerk
  •     Onder "Verplicht veld" kunt u instellen of de ontvanger de aanmelding ook zonder te klikken kan voltooien

3. Naast het selectievakje kunt u direct naar uw gegevensbeschermingsverklaring linken en uw eigen tekst voor de "AVG-bevestiging" invoeren. Selecteer hiervoor "Eigen html" onder "Overige kenmerken".

Vervolgens kunt u de tekst met een extra link in het veld invoegen. Een voorbeeld: Ik ga akkoord met de ontvangst van de Newsletter2Go nieuwsbrief en heb het <a href="https://www.newsletter2go.nl/gegevensbescherming/"target="_blank">privacybeleid</a> gelezen.

Het enige wat u hoeft te doen is de link en de bedrijfsnaam te veranderen.