Hoe zet ik de Joomla nieuwsbrief module op?

De plugin voor Joomla vindt u in ons download centrum of in uw Newsletter2Go account onder integraties. Download eerst de Joomla plugin.

Log vervolgens in in de administratie-interface van uw Joomla account. Open dan het tabblad "Upload Package File" in het overzicht van de integraties (menu en dan "Extensions", en "Manage")

Klik op "Bestand selecteren" en selecteer de integratie die u eerder gedownload heeft. Klik dan op "Upload & Install".

Open de instellingenpagina van de Newsletter2Go integratie, welke u in het Joomla menu onder "Components" en dan "Newsletter2Go" kunt vinden.

U moet dan deze pagina vinden.

Klik op "Login or Create Account".
  • Als u al een Newsletter2Go account heeft en tegelijkertijd bent ingelogd, hoeft u alleen toegang tot de interface toe te staan.
  • Als u al een Newsletter2Go account heeft, kunt u het vakje "Ik heb al een Newsletter2Go account" aankruisen en inloggen met uw accountgegevens.
  • Als u nog geen Newsletter2Go account heeft, kunt u hier ook een nieuwe account aanmaken.

Zodra u zich succesvol heeft geregistreerd wordt u rechtstreeks naar uw Newsletter2Go account doorgestuurd, waar u toegang krijgt tot de integratie van uw Joomla systeem, dat nu automatisch is ingesteld. Hier is het mogelijk om de toegangsgegevens te wijzigen en de verbinding met het Joomla systeem te testen.

Nadat de verbinding met uw account tot stand is gebracht, kunt u een aan- of afmeldformulier bewerken in de Joomla plug-in.
Hiervoor moet u eerst een aan- of afmeldformulier hebben aangemaakt in uw Newsletter2Go account (in uw dashboard rechtsboven onder het hoofdmenu en dan "Formulieren"). Deze kunt u in Joomla onder "Kies een formulier" kiezen en vervolgens grafisch aanpassen. Rechts ziet u een voorbeeld of direct de broncode van het aanmeldformulier.
U kunt het aanmeldformulier daarna integreren via "Content", en dan "Artikelen" met de volgende snelkoppelingen:
  • {newsletter2go type=popup} = als pop-up of met een exacte tijdspecificatie --> {newsletter2go type=popup delay=10} hier is het 10 seconden
  • {newsletter2go} = Normale integratie
  • {newsletter2go form_type= unsubscribe} = afmeldformulier
Als het formulier toch niet wordt weergegeven moet de plug-in van Newsletter2Go worden geactiveerd. U vindt deze onder "Extensies", "Plugin" en dan zoekt u naar Newsletter2Go. De status moet op "Enabled" of actief zijn ingesteld.