Hoe zet ik de Amazon nieuwsbrief module op?

Om een integratie tussen Newsletter2Go en Amazon op te zetten moet u eerst over een Amazon affiliate account beschikken. Wanneer u deze niet heeft, kunt u deze direct op Amazon creƫren.

Wanneer u al een Amazon affiliate account heeft kunt u de eerste stap overslaan.
1. Op de Amazon pagina kunt u een gratis affiliate account aanmaken door te klikken op de knop "Join Now for Free".
2. Voor de integratie heeft u vier soorten informatie nodig:
2.1 Access Key ID
2.2 Secret Access Key
De Access Key vindt u, evenals de Secret Access Key, via deze URL, met dezelfde gegevens die u gebruikt voor uw affiliate account.
U wordt eerst door een pop-up begroet die er als volgt uitziet.

Klik op "Continue to Security Credentials" zodat u de Keys te zien krijgt. Druk hierna op het plus-symbool naast de Access Keys.

U kunt hier een Key aanmaken. Mocht diegene die u nodig heeft er niet bij staan, dan moet u de Key eerst genereren.

Sla deze informatie op, u heeft die namelijk later in het proces weer nodig.

2.3 Associate

U kunt nu naar uw Newsletter2Go account wisselen en de integratie koppelen.

Ga hiervoor in uw Newsletter2Go account rechtsboven, klik op het icoontje met uw logo of initialen, en druk in het pop-up menu op "Integraties". Hier vindt u vervolgens Amazon terug. Klik dan op het tandwielicoon en vervolgens op installeren.

U moet in het volgende schermn nu de apiKey, apiSecretKey en associateTag opgeven. Bij platform wordt het land aangegeven waarvoor de Amazon Seller Account aangemaakt wordt (deze kan in punt 2.3 aan de vlag herkend worden).

Onder de tab "Ontvanger" ziet u verschillende instellingen die u voor de integratie kunt veranderen en beheren, zoals onder andere welke ontvangersvelden wel en niet gesynchroniseert moeten worden. Ook kunt u hier de synchronisatie starten en de integratie opslaan.

U heeft nu de Amazon integratie succesvol gekoppeld. Heel veel plezier!