Hoe werkt het personaliseren van links?

Om links in een tekst te personaliseren, bijvoorbeeld een link naar uw eigen login, heeft u eerst een link voor elke ontvanger die in het adresboek is opgeslagen nodig.

U maakt deze link als kenmerk aan in het ontvangersbeheer (bijvoorbeeld kenmerk met naam = loginlink).

Om deze in de nieuwsbrief in te voegen, markeert u de gewenste tekstpassage in de editor en selecteert u "Link invoegen".

Voer in het veld onder "Absolute link (URL)" de placeholder van de personalisatie in in het volgende formaat {{recipient.Naam van het kenmerk}} --> dus b.v. {{recipient.Login-Link}}.

Belangrijk hierbij is dat de naam van het kenmerk precies hetzelfde wordt geformuleerd, dus ook in hoofdletters en kleine letters zoals u deze in het kenmerk heeft vastgelegd. De software heeft dan toegang tot dit gedefinieerde kenmerk en voert de opgeslagen waarde in, in dit geval de login link.

De beste manier om te controleren of de personalisatie werkt, is door deze naar een testontvanger te sturen.