Hoe kan ik e-mails met DKIM ondertekenen?

DKIM
Met het DomainKeys Identified Mail (DKIM) proces worden je uitgaande e-mails ondertekend door het gebruik van een privé en publieke sleutel. Dit maakt het mogelijk voor de e-mailserver van de ontvanger om vast te stellen of het afzenderadres echt is of het om spam gaat. DKIM wordt door alle grote e-mailproviders zoals Gmail en Yahoo gebruikt.
Installatie
1. Ga naar de e-mailinstellingen en klik naast DKIM op nieuw domein.

2. Voer je domeinnaam in, in het volgende formaat: mijndomein.nl (zonder www.)

3. Voor je domein wordt een toegang gemaakt, die je aan uw DNS-TXT-record toe moet voegen.

4. De gegenereerde gegevens kun je zelf toevoegen of door je webbeheerder of webhost laten doen.
Hieronder is een voorbeeld van hoe zo'n publicatie in je webhost eruit ziet. Per webhost kan het record er anders uitzien.

5. Zodra de code is toegevoegd kan het tot 24 uur duren voordat de instellingen zijn doorgevoerd.
In de e-mailinstellingen kun je testen of de installatie heeft gewerkt. Wanneer het groene vinkje in je DKIM-domein verschijnt worden de e-mails automatisch ondertekend met de DKIM-sleutel en wordt voor de rest automatisch gezorgd.

Het gebruik van SPF, DKIM en Sender ID helpen je om spam nog beter te vermijden en de afleverratio te verhogen. Voor het beste resultaat maak je gebruik van SPF, Sender ID en DKIM.