Hoe kan ik ervoor zorgen dat bepaalde klanten geen nieuwsbrief meer ontvangen?

Dit kan op drie mogelijkheden:

• Ten eerste wanneer de klant via de afmeldlink in uw nieuwsbrief zich van uw nieuwsbrief afmeldt. In dit geval hoeft u niets te doen.
  • Ten tweede wanneer u een lijst met e-mailadressen (bijvoorbeeld een Excel- of csv-bestand) van klanten die de nieuwsbrieven niet meer willen ontvangen maakt en deze als een "Blacklist" importeert.
  • Ten derde door de ontvanger zelf af te melden. Ga hiervoor in het ontvangersbereik naar "Actieve ontvangers", dan "Geavanceerd zoeken" en voer dan het respectievelijke e-mailadres in.

Selecteer vervolgens de ontvanger en klik op het tandwiel-icoon dat nu naast het geavanceerde zoekveld tevoorschijn is gekomen. Kies dan de optie "Afmelden" in het menu. U kunt de ontvanger zowel voor het gehele account, oftewel alle adresboeken, afmelden (globaal) of alleen voor het geselecteerde adresboek afmelden.