Hoe werkt de blacklist (Robinson lijst)?

Afgemelde ontvangers, die zich niet meer voor uw nieuwsbrief mogen aanmelden, worden op een zogenaamde blacklist gezet.

Deze blacklist zorgt ervoor dat afgemelde nieuwsbrief ontvangers niet per ongeluk nogmaals geschreven worden. Zelfs wanneer u deze ontvangers opnieuw importeert, bijvoorbeeld door middel van een Excel-lijst, dan blijven deze ontvangers op de blacklist vermeldt staan. Hun status is hierdoor inactief.

Het kan ook nuttig zijn om ontvangers die in het verleden meerdere spamklachten hebben gestuurd op de blacklist te zetten.

Verder heeft u de mogelijkheid om contacten bij de import direct op de blacklist te zetten. Dit is onder meer handig wanneer u van een ander nieuwsbrief systeem naar Newsletter2Go overstapt.