Hoe kan ik e-mailadressen onherroepelijk uit de ontvangerslijst verwijderen?

De beste manier om ervoor te zorgen dat de e-mailadressen niet meer worden gecontacteerd, is om deze van het adresboek af te melden. Maak een Excel-bestand met daarin alle e-mailadressen die moeten worden afgemeld.

Importeer dit bestand zoals u normalerwijze ontvangers importeert, maar verander dit keer de status voor al deze ontvangers van actief naar "Blacklist (alle adresboeken)".

Hiermee worden alle e-mailadressen in uw bestand afgemeld, oftewel op de blacklist gezet. De e-mailadressen op de blacklist zullen nooit meer een e-mail ontvangen, ook niet wanneer u de desbetreffende persoon tijdens het verzenden van uw e-mail selecteert. Zelfs wanneer u de ontvanger nogmaals importeert, blijft deze op de blacklist staan. U kunt er ook voor kiezen of de blacklist van toepassing is op het gehele account of alleen in deze één adresboek.

Op deze manier handelt u veel veiliger dan wanneer u alleen het e-mailadres verwijdert. In deze situatie kan het adres opnieuw worden geïmporteerd. Afgemelde e-mailadressen kunnen niet opnieuw worden geïmporteerd.

Zijn afgemelde e-mailadressen eenmaal verwijderd, dan blijven ze altijd afgemeld totdat u zelf de status in de blacklist verwijderd.