Wat is de unieke klikratio?

De eenduidige klikratio is de verhouding tussen het aantal ontvangers die ten minste op één link heeft geklikt en het aantal van alle ontvangers (bijvoorbeeld unieke klikken gedeeld door het totaal aantal ontvangers).

Meerdere klikken van één ontvanger worden slechts één keer geteld.
Voorbeeld: Bij een e-mailcampagne met tien e-mails openen vier ontvangers de e-mail. Van deze vier ontvangers klikt één ontvanger twee keer op dezelfde link, en een andere ontvanger klikt op drie verschillende links. De unieke klikratio is dus 2/10 = 20%, omdat er twee ontvangers links hebben aangeklikt.