Hoe kan ik een eigen trackingdomein voor de klik- en linktracking instellen?

Om een eigen trackingdomein op uw webserver in te stellen gaat u als volgt te werk:

In elke stap, gaan we ervan uit dat uw domein example.org is. Vervang dit met uw echte domein.
  1. Kies een subdomain die tot nu toe nog niet in gebruik is. Kies het liefst een domeinnaam die eenvoudig voor de ontvanger te herrineren is, bijvoorbeeld newsletter.example.org
  2. Maak een nieuwe DNS-invoer voor de subdomein die u in stap 1 heeft gekozen. Wanneer u niet weet hoe u een DNS-invoer moet aanmaken, contacteer dan alstublieft de serveradministrator of uw hosting provider.

In de DNS-invoer maakt u een nieuw record aan en stelt u de CNAME in op tracking.newsletter2go.com. Gebruikt u een Zone-bestand, dan zal de invoer er zo uitzien: newsletter IN CNAME tracking.newsletter2go.com.
  3. Log in op Newsletter2Go en vink onder “E-mail instellingen”, en dan “Tracking” de optie “Eigen trackingdomein” aan. Voer aansluitend in de eerste stap uw subdomein in en bevestig deze door op opslaan te klikken. De trackingdomein moet als complete URL worden ingevoerd, dus met http of https en www, alleen dan wordt de domein als geldig gezien.
  4. Bij het maken van een mailing vinkt u in stap vijf bij de verzending de optie "Eigen trackingdomein" aan.